الأربعاء، 7 ديسمبر 2016

طريقه عمل الرغيف البلدى بدون إستعمال الفرن سهل وفي متناول الجميع




طريقه عمل الرغيف البلدى بدون إستعمال الفرن سهل وفي متناول الجميع

https://www.youtube.com/watch?v=f3D_McsIVDI

طريقة عمل العيش البلدى من غير الفرن
مقبلات و معجنات ٢٣‏/١١‏/٢٠١٢ ٨:٢٤ م
عايزة تعملى عيش بلدى ومش عارفة وشايفة ان الموضوع صعب او عندك الفرن مش مساعدك وحرارتة بطيئة زى عندى كدا
النهاردة جايبلكم طريقة للعيش البلدى تقدروا تكلو بيها كل يوم عيش طازج ومضمون الطريقة دى كان عاملها الشيف المحترم محمود عطية كان عملها لعيش الفراخ المشوية ولكن من غير خميرة فاانا قلت طب لية معملهاش بخميرة وتكون عيش بلدىواستخدمت نفس مقادير الشيف ولاكن ضفت خميرة فعلا جربتها ونجحت معايا وقلت اجى جرى اقولكم على الطريقة
المقادير
1/2 كيلو دقيق
زرة ملح
م ك زيت ودى مش ضرورى
ممكن حبة سكر حولى ملعقة صغيرة
وماء حسب الحاجة
1/2 م ك خميرة
الطريقة
نقوم بوضع جميع المقادير مع بعض ونضع الماء حبة حبة الى ان نحصل على عجينة متماسكة مثل دى
http://files2.fatakat.com/2012/11/13536924408737.jpg
ثم ناتى بصاج مرشوش علية دقيق ولاكن مش كتير وممكن ردة لوتحبى
http://files2.fatakat.com/2012/11/13536924805351.jpg
ثم نقوم بتقطيع العجين كور صغبرة ونضعها على الصاج ونتركها تخمر
http://files2.fatakat.com/2012/11/13536928877466.jpg
وهذة الكرات بعد الخمر
http://files2.fatakat.com/2012/11/13536932383369.jpg
ثم نقوم بفردها على حبة دقيق مش كتير
http://files2.fatakat.com/2012/11/13536935785126.jpg
http://files2.fatakat.com/2012/11/13536935785126.jpg
ونغطيها بطبقة رقيقة من الدقيق لكى لاتلزق ونقوم بعمل واحدة تلو الاخرة ثم نضعهم فوق بعض وفي بينهم ورق لكر لايلزقوا
ونتركهم حوالى عشر دقائق ليختمروا
http://files2.fatakat.com/2012/11/13536937359988.jpg
ثم ناتى بصينية فاضية خالص ونشفة وعلبة سمن مفتوحة من فوق وتحت وشبكة
ونقوم بوضع الصينة على عين البوتجاز تسخن كويس وفي نفس الوقت نضع العلبة السمن على العين الاخر وعليها الشبكة والنار تكون عالية في الناحيتين
http://files2.fatakat.com/2012/11/13536938707169.jpg
ثم نقوم بوضع العيش على الصينية الساخنة الى ان تظهر بها فقعات صغيرة ونقلبها على الجانبين او الى تمسك نفسها ونستطيع حملها مش بنخليها كتير
http://files2.fatakat.com/2012/11/13536940698902.jpg
http://files2.fatakat.com/2012/11/13536940698902.jpg
ثم نضعها مباشرة على الشبكة الموجودة على علبة السمن سنلاحظ انها ارتفع حجم الرغيف واخذ لون من تحت
http://files2.fatakat.com/2012/11/13536945903513.jpg
http://files2.fatakat.com/2012/11/13536945154194.jpg
http://files2.fatakat.com/2012/11/13536945154194.jpg
ثم نقلبة على الوجة الاخر لياخذ لون ثم نشلها من على النار ونتركة يتهوا ونكرر هذة الطريقة الى ان ننتهى من كل كرات الخبز
http://files2.fatakat.com/2012/11/13536946865060.jpg
http://files2.fatakat.com/2012/11/13536947996654.jpg
http://files2.fatakat.com/2012/11/13536948431150.jpg
http://files2.fatakat.com/2012/11/13536948829539.jpg

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق